Archive for September, 2009

Harga Emas Naik

Check dalam blog saudagar emas Pokli tengok harga emas meningkat mendadak sejak akhir-akhir ini.

Tak tahu kenapa. Mungkin sebab matawang dollar jatuh ataupun sebab harga komoditi seperti minyak naik.

Apakah harga emas akan mencecah USD 1,000 per ounce seperti yang kawan-kawan emas impikan awal tahun hari tu?

Advertisements

Pembayaran Hutang Ogos 2009

Bulan ini agak sibuk sedikit dengan beberapa aktiviti. Akhirnya hari ini dapat duduk seketika untuk bercerita tentang pembayaran hutang bulan Ogos 2009.

Bulan ni saya hanya ada RM2,300 untuk buat bayar hutang. Transfer duit ke Maybank seperti biasa tapi dek kerana tak sempat online Maybank dah tolak Standing Instruction untuk ASB dan Bank Persatuan sedangkan plan saya tak nak bayar dua-dua loan tu bulan ni.

Tapi tak apalah. Target untuk selesaikan baki hutang di HSBC terpaksa ditangguhkan ke bulan hadapan. Dah tak banyak pun. Kalau selesai kad kredit HSBC tu bolehlah saya tumpukan bayaran kad Citibank pula.

Pembayaran Hutang Bulan Ogos adalah seperti berikut:

CIMB 50

Citibank 300

HSBC 50

Public Bank 100

AEON 190

ASB 327

Bank Persatuan 305 (2 bulan)

Bank Rakyat 700 (lagi 400)

Keseluruhannya saya guna RM2,022 untuk bayar hutang Ogos 2009.


Impian Saya

Bebas dari hutang jahat. Menguruskan hutang baik dengan teratur. Memiliki 2 lot semi-d berkembar sebelah-menyebelah perkongsian saya dan isteri. Meningkatkan aset dan pendapatan pasif.

Emergency Fund Since July 2009

1,000

Password Untuk Unlock File Excel Di Bawah

AABABBBBAAAU

Blog Stats

  • 19,293 hits