Kemaskini 21 September 2010

Itulah, dulu tak beringat. Belanja sakan sangat. Sekarang dah dibelit hutang. Alahai…

Tapi tak mengapa. Rasanya saya belum terlewat untuk berusaha merdekakan diri dari hutang.

Nak tengok senarai hutang-piutang saya?

Kad Kredit 15,000 8,000

Bank Rakyat 100,000

CIMB Express 8,000 5,000

AEON Express 3,000 1,000

Bank Persatuan 10,000

ASB Maybank 42,000

11 Responses to “About”


  1. 1 n12am June 26, 2009 at 8:23 am

    hmmm… takot tgk this figure.. heheh

    actually, sy mengikuti blog sedara dgn penoh minat/setia. mgkn kita srupa, cuma yg bzakan kita.. mgkn figure tu je la… tinggal skit² lagi yg perlu diselesaikan… sama² kita manage utang piutang kita dgn cara bijak/berhemah.. mgkn dlm masa yg sama… cari Pi (passive income) heheheh…

    pe pun.. selamat maju jaya sedare! i always keep my eyes on you…

  2. 2 Merdeka Hutang June 26, 2009 at 9:49 am

    Terima kasih atas sokongan. Saya pun doakan agar saudara n12am berjaya dalam misi saudara.

  3. 3 debt June 29, 2009 at 3:12 pm

    camne nk apply Bank Persatuan tue…RM12,000..?

    • 4 Merdeka Hutang July 1, 2009 at 5:38 pm

      Salam,

      Senang sahaja. Kalau di KL kena ke Bank Persatuan Shah Alam. Minima RM500 untuk beli share. Setiap tahun insya-allah dividen 10% dibayar bulan Ogos.

  4. 5 Juanita September 1, 2009 at 12:59 am

    Salam…

    errrrrr…betul ke figure2 tu. Menakutkan…:)

    • 6 Merdeka Hutang September 5, 2009 at 8:20 am

      Salam Juanita,
      Figure-figure tepat. Memang agak menakutkan kan. Sebab tu saya cuba untuk merdekakan diri dari hutang.

  5. 7 PG September 1, 2009 at 5:35 am

    Maximumkan bank persatuan.

  6. 8 otek November 24, 2009 at 7:17 am

    salam bro,
    sabar aje,setiap masalah ada cara untuk diselesaikan yg penting kita pelu ambil tahu tentang hutang dan bagai mana nak selesaikan,ayuh mari kita sama sama berjuang untuk bebas daripada hutang….cuba belajar cashflow mungkin disi ada bayak boleh digunakan untuk menyelesaikan m,asalah hutang….TQ

  7. 9 Diana December 14, 2009 at 7:14 am

    Saudara..

    Minat dgn blog saudara. Figure saya kecil sedikit dari saudara. Tp semangat memerdekakan diri dari hutang tu yang SAMA. Akhirnya boleh generate PI.

    Teruskan usaha saudara. Selamat Maju Jaya.

  8. 10 han December 31, 2009 at 2:46 am

    salam,

    tanya sikit…sy try nak guna ur calculator kewangan tu…but cam kena lock aje ….x leh nak masukan figure ….boleh bagi idea how to use?

    suka tengok cara u buat study for perbelanjaan…ermm..sy pun kena start buat cam nie jugak nie..ehhe…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Impian Saya

Bebas dari hutang jahat. Menguruskan hutang baik dengan teratur. Memiliki 2 lot semi-d berkembar sebelah-menyebelah perkongsian saya dan isteri. Meningkatkan aset dan pendapatan pasif.

Emergency Fund Since July 2009

1,000

Password Untuk Unlock File Excel Di Bawah

AABABBBBAAAU

RSS Unknown Feed

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Blog Stats

  • 19,255 hits

%d bloggers like this: